MARFURI CHINEZESTI FOARTE IEFTINE AICI:http://www.tradekey.com/2929296/.

duminică, 28 decembrie 2008

CUM SE PRODUCE HIDROGENULCumparati "Generatorul de Gaz Klein". Dati click!http://www.tradekey.com/2929296/.
Cautati “DRY CELL - Hydrogen Generator”

Obţinerea hidrogenului se face prin electroliza soluţiilor apoase de NaOH sau KOH, dar randamentul de conversie al energiei electrice în hidrogen este încă scăzut. A fost preferată descompunerea electrolitică a apei în detrimentul disocierii termice din cauza temperaturilor mult mai coborâte la care se efectuează electroliza-20-70 grade Celsius.
Investiţia de energie electrică necesitată de electroliză depinde de următorii factori:
· natura electrozilor;
· de mediul dizolvant;
· temperatura soluţiei;
· pH-ul soluţiei.
S-au căutat soluţii îmbunătăţite de electrozi şi electrolizoare, precum şi tehnici noi cum ar fi fotoelectroliza solară a apei. Tendinţa actuală este aceea de a combina factorii fizici şi cei electrochimici, studiind efectul catalizatorilor şi al radiaţiei asupra creşterii randamentului procesului de descompunere a apei şi reducerii supratensiunilor pe electrozi.

Un electrolizor simplu, pentru testarea materialului electrodic este format din catod, anod si un electrod de calomel. Alimentarea se face de la o sursa stabilizata de crent, daca se poate, o sursa cu tensiune variabila continuu.

Pentru producerea hidrogenului in cantitati mari se folosesc electrolizoarele filtru-presa, bipolare, adica electrolizoare la care o fata a electrodului este anod, iar cealalta catod(vezi imaginea)
Astfel de electrolizoare au toate CET-urile din tara si folosesc otel sablat si nichelat ca electrozi.
Se lucreaza la tensiuni reduse pentru a reduce consumul de energie electrica.
Electrolizoarele convenţionale pentru apă operează, în general, cu soluţii alcaline concentrate (25-30% KOH), la temperaturi de la 70°C la 90°C şi la presiunea de 1 atm.
Cauzele principale ale pierderilor sunt supratensiunile anodice şi catodice care depind puternic de materialul electrodului, de temperatură şi presiune.
În domeniul vehiculelor de transport, una din marile probleme de poluare actuale, hidrogenul poate constitui combustibilul ideal. Emisia oxizilor de azot este cu 90% mai mică. Motorul cu hidrogen consumă mai puţin ca motorul cu ardere internă şi permite demaraje mult mai uşoare. Preţul unui astfel de motor fabricat în serie va fi acelaşi cu cel al motorului cu benzină. Obstacolele sunt legate de stocarea hidrogenului la bord, fie sub formă de gaz comprimat, fie sub formă lichidă, fie în hidruri.
Norsk Hydro Electrolysers (NHE) este astăzi un producător de vârf al electrolizoarelor alcaline. Unele electrolizoare produse de această firmă au un randament de peste 80%[47].
Electrolizoarele sunt mai eficiente când funcţionează la o rată mică a producţiei, datorită densităţii mici a curenţilor.
Cumparati "Generatorul de Gaz Klein". Dati click! Reduce consumul de benzina!http://www.tradekey.com/2929296/. Cautati “DRY CELL - Hydrogen Generator” si veti gasi produsul cu 70-200 Euro.
 MARTISOARE! BRANTURI TERAPEUTICE -50 RON! 


Europa a câştigat o poziţie de lider cu privire la utilizarea tehnologiilor hidrogenului. In ultimii ani, industria europeană a realizat cateva prototipuri de vehicule pe baza de hidrogen şi vehicule demonstrative echipate cu motoare cu combustie internă.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Solicitati informatii dupa ce va inregistrati.

TRADEKEY.COM - Your Key To Global Trade!

A Business to Business Marketplace for Importers, Exporters, Manufacturers and Wholesale Distributors.

Please visit: www.tradekey.com